Кубок України "Комбінована піраміда" жінки

  • Регламент
  • Участники
  • Группы
  • Сетка
  • Ведомость
  • Итоги
  • Кубок України 2018 з більярдного спорту “Комбінована піраміда”
    серед чоловіків і жінок 
    31 серпня-04 вересня 2018                                                 місто Львів 

    1. Цілі і завдання

    Змагання проводяться з метою подальшого розвитку більярдного спорту в Україні, визначення найсильніших команд та спортсменів, підготовки для участі в офіційних міжнародних змаганнях.

    Змагання проводяться відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-спортивних заходів України на 2018 рік за чинними на території України правилами змагань з більярдного спорту «Піраміда» (далі - Правила), які не суперечать міжнародним правилам з більярдного спорту «Піраміда».

     2. Керівництво змаганнями

    Загальне керівництво організацією та проведенням змагань здійснють Міністерство молоді та спорту України та Федерація спортивного більярду України (далі - Федерація).

    Керівництво та відповідальність за підготовку місць та безпосереднє проведення змагань покладається на більярдний клуб «ZOVEX», відокремлений підрозділ ФСБУ у Львівській області та Головну суддівську колегію, сформовану і затверджену Федерацією.

    Головна суддівська колегія виконує свої повноваження згідно з діючими правилами з більярдного спорту, які відповідають міжнародним правилам, затверджені Федерацією та Міністерством України у справах сім'ї, молоді та спорту від 28 листопада 2001р. а також цього Положення.

    У разі суперечок і розбіжностей остаточне рішення приймає Головна суддівська колегія.

    Головний суддя  - Ігор Ковтун, тел.: +38(050)71550488, +38(067)2934222 e-mail: k12006@ukr.net

    Порядок підготовки споруд та дотримання безпеки учасників і глядачів при проведенні змагань.

    Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18.12.1998 року № 2025 "Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів": підготовка спортивних споруд покладається на їх власників (орендарів); контроль за підготовкою спортивних споруд та забезпеченням безпеки під час проведення змагань здійснюють Головні суддівські колегії, сформовані та затверджені Федерацією; власник (орендар) спортивної споруди не менш ніж за 4 години до початку змагань зобов'язаний подати в Головну суддівську колегію акт про його готовність до проведення змагань. Невиконання вимог, передбачених цим пунктом, що стали причиною виникнення надзвичайних обставин під час проведення змагань, тягне за собою відповідальність.

     

    3. Учасники змагань

     

    До участі у Кубку України 2018 запрошуються всі бажаючі. Кількість учасників необмежена. Попередня реєстрація учасників відбувається шляхом подання заявок встановленої форми від обласних та міських підрозділів ФСБУ або особисто від гравців на електронну пошту організатора fsbu@billiard.net.ua . Також гравці мають можливість самостійно попередньо зареєструватись в режимі онлайн за посиланням https://tournamentservice.net/player/registration.php?28467 . Онлайн-реєстрація закінчується 31.08 о 17:00, після чого гравцям, які не включені в заявку від жодного осередку потрібно підтвердити процедуру реєстрації безпосередньо у місці проведення змагань. Очна реєстрація закінчується в п’ятницю 31.08 о 20:00. Гравці, які до цього часу не підтвердять свою участь, до участі в жеребкування та змаганнях не допускаються.

     

    Організатор змагань може відмовити в праві участі в змаганнях або дискваліфікувати будь-якого гравця, який:

    - порушив дане положення (положення про змагання)

    - допустив на адресу Організатора, представників Організатора, суддів, спонсорів, інших гравців публічні образи, грубі висловлювання.

    - за неспортивну поведінку.

    - відмовився від фото/відео зйомок та інтерв'ю.

    - вживав алкогольні напої.

    - за куріння протягом матчу. 

    Обов'язковою умовою є сприяння популяризації більярдного спорту Піраміда, і на прохання Організатора брати участь в фото/відео зйомках та інтерв'ю.

    4. Фінансування

    Витрати, пов'язані з відрядженням спортсменів (проїзд в обидва кінці, добові в дорозі, харчування, розміщення, збереження заробітної плати) за рахунок організацій, що відряджають.

    5. Формат проведення змагань

    Кубок України 2018 з більярдного спорту “Комбінована піраміда”  (надалі - Турнір або Змагання) проводиться з комбінованої піраміди за діючими правилами Міжнародної конфедерації піраміди.

    День приїзду – 31 серпня.

    Реєстрація учасників в БК «ZOVEX» - 31 серпня з 17:00 до 20:00, після закінчення реєстрації - жеребкування. Гравці, які до закінчення реєстрації не підтвердять свою участь до змагань допущені не будуть.

    Розминка - 01 вересня з 10:00 до 11:00

    Урочисте відкриття змагань - 01 вересня об 11:00.

    Кваліфікаційні ігри:

    01 вересня з 11:30-19:00

    02 вересня з 10:00

    Ігри плей-оф:

    1/16 (1/32) фіналу - 02 вересня, після закінчення ігор кваліфікації;

    ⅛ та ¼ фіналу - 03 вересня;

    1/2 фіналу та фінал - 04 вересня.

    Після завершення фіналу - урочиста церемонія нагородження переможців.

    УВАГА! Ігри плей-оф пройдуть у два дні замість одного тому що Кубок України буде знімати телебачення! Ігри ⅛, ¼ та ½ фіналу будуть проводитись попарно у дві денні сесії - для зйомок у телевізійному форматі та трансляції на телеканалі XSport.

    Розклад матчів може змінюватися, в залежності від кількості учасників Кубку України.

    Увага! На етапі кваліфікації всі учасники будуть розбиті на групи по 4-5 гравців. У етап плей-оф виходять по два гравці з кожної групи.Жеребкування на Чемпіонат здійснюється по рейтингу ФСБУ.Якщо спортсмена немає в рейтингу ФСБУ, то жеребкування здійснюється по прізвищу в алфавітному порядку.

     Критерії визначення місць:

    1.Виграні зустрічі (+ m)

    2.Різниця виграних і програних зустрічей (Δm)

    3.Різниця виграних і програних партій / фреймів (Δf)

    4.Результати особистих зустрічей

    5.Результативність гравця (imp%)

    Плей-оф. Беруть участь по два або три найсильніших гравці з кожної групи. Сітка плей-оф формується на підставі посіву за результатами групового турніру. Для визначення номера посіву враховуються такі показники:

    1.Виграні зустрічі (+ m)

    2.Різниця виграних і програних зустрічей (Δm)

    3.Різниця виграних і програних партій / фреймів (Δf)

    4.Результати особистих зустрічей

    5.Результативність гравця (imp%)

    При цьому при посіві гравців враховується той факт, що два гравці з однієї групи не можуть зустрітися між собою в першому колі плей-оф.

     

    Матчі кваліфікаційного раунду проводяться до трьох виграних партій.

    Плей-оф по 1/16 включно до 4-х виграних партій;

    ⅛, ¼ фіналу та півфінал - до 5-ти виграних партій.

    Фінал - до 7-ми виграних партій.

      Спортсмен повинен бути присутнім в місці проведення змагань за 30 хвилин до початку його зустрічі.

     Кожному спортсменові надається 5 хвилин розминки на столі перед початком зустрічі.

     У разі запізнення на гру, спортсмен зобов'язаний розпочати зустріч без розминки.

     Якщо час початку зустрічі призначено заздалегідь і зазначено в розкладі, учасник повинен зареєструватися у головного секретаря не менше ніж за 15 хвилин до призначеного часу. При відсутності учасника в призначений час йому зараховується поразка в партії відразу після оголошення про початок зустрічі суддею біля столу, а при запізненні більш ніж на 15 хвилин - поразка в зустрічі за неявку.

     6. Заявки

    Заявка на змагання подається керівником обласного відокремленого підрозділу/спортсменом в режимі онлайн на сайті ФСБУ, шляхом заповнення спеціалізованої форми.

    Крім заповненої форми подаються такі документи:

    іменні заявки, завірені печаткою та підписом керівництва структурних підрозділів Автономної Республіки Крим, областей/міст, мм. Києва та Севастополя і лікарем фізкультурно-спортивного диспансеру, копія паспорта, класифікаційні книжки, страхові поліси, довідка з місця проживання з фотографією, що підтверджують особу спортсменів.

     

    У разі відсутності можливості заповнення форми Заявки онлайн, заявка направляється на електронну пошту головного судді змагань (k12006@ukr.net), або в екстреному випадку по тел.: (050) 715-50-48.

    У формі заявки ОБОВ'ЯЗКОВО повинна бути вказана наступна інформація:

    - прізвище, ім'я спортсмена;

    - дата народження спортсмена;

    - область (місто) України (світу), яку представляє спортсмен;

    - спортивне звання спортсмена;

    - спортивні досягнення спортсмена (завойовані призові місця на змаганнях і т.п.);

    - ОБОВ'ЯЗКОВО прикріплене до Заявки, окремим файлом, якісне, кольорове фото (для формування особової картки спортсмена).

     

    Реєстрація на змагання закінчується 31серпня о 17:00,після чого гравцям, які не включені в заявку від жодного осередку потрібно підтвердити процедуру реєстрації безпосередньо у місці проведення змагань. Очна реєстрація закінчується в п’ятницю 31.08 о 20:00. Форма подачі Заявки онлайн після зазначеного часу блокується. До початку змагань Головна суддівська колегія, на основі отриманих Заявок, формує турнірну сітку.

     

    Примітка: в тому випадку, якщо спортсмен подав онлайн Заявку, але з особистих, або будь-яких інших причин не може взяти участь в змаганнях, то він може відкликати свою Заявку на участь в режимі онлайн або по тел.: (050) 715- 50- 48 до зазначеної дати закінчення реєстрації на сайті.

    7. Форма одягу

    Кваліфікація - форма одягу клас “Б” - туфлі, однотонні брюки та сорочка або футболка-поло, Принцип “повсякденної елегантності” - ОБОВ’ЯЗКОВИЙ.

    Плей-оф з ⅛ фіналу - форма одягу клас «А» - туфлі, однотонні брюки та сорочка, жилет, метелик).

    Гравці, чий одяг не відповідатиме цим вимогам, до участі у відповідних стадіях турніру допущені не будуть!

    Одяг учасників повинен бути акуратним і охайним. Сорочка (блузка) повинна бути заправлена ​​в брюки.

    Головний суддя має право не допустити до участі в Кубку України спортсменів, які не дотримуються встановленої форми одягу.

     

    8. Благодійні внески

    Сума благодійних внесків становить:

    для чоловіків - 400 грн.

    для жінок, юнаків та дівчат (до 18 років), ветеранів (від 60 років) - 300 грн.

     

    Якщо спортсмен прийняв рішення відмовитися від участі в Чемпіонаті після закінчення реєстрації онлайн - внесок не повертається.

     У тому випадку якщо Заявка на змагання подається керівником обласного відокремленого підрозділу, то на нього покладається відповідальність за сплату внесків за всіх зареєстрованих їм спортсменів. 

    Розклад матчів може змінюватися, в залежності від кількості учасників Чемпіонату.

     

    9. Нагородження та призовий фонд

    Переможеці жіночого та чоловічого турніру нагороджуються почесними кубками від організаторів, призери - медалями та дипломами відповідних ступенів.

    Призовий фонд турніру формується із 70% від суми вступних внесків + 10.000 гривень (чоловіки), + 5.000 гривень (жінки) та розподіляється наступним чином:

     

    чоловіки

    1 – 25%

    2 – 15%

    3-4 – по 10%

    5-8 – по 5%

    9-16 - по 2,5%

     

    жінки

    1 – 40%

    2 – 25%

    3-4 – по 17,5%

     

    Увага! Всі призери повинні бути присутніми на нагородженні у встановленій формі одягу.

    У разі невиконання цього пункту, організатори залишають за собою право на невиплату призових гравцям, які не присутні на нагородженні.

      10. Місце проведення змагань 

    м. Львів, більярдний клуб «ZOVEX».

    вул.Зелена, 147 (ТЦ «Арсен» 2-й поверх) - 17 столів ТМ«Buffalo»

    тел. для довідок: +38(067)6740988

     

    11. Розміщення

    Для проживання учасників будуть запропоновані готелі міста та квартири в приватному секторі. З питань розміщення у приватному секторі для уникнення шахрайства звертатись за тел: +38(068)8592913, Марія. 

     

    12. Інформаційна підтримка.

    Інформаційну підтримку турніру здійснюють:

    Федерація спортивного більярду України - http://billiard.net.ua/, https://www.facebook.com/profile.php?id=100000955912970

    Федерація більярдного спорту Львівської області (www.billiard.lviv.ua, www.facebook.com/billiard.lviv).

    Український більярдний сайт «Більярдньюс» (www.billiardnews.com.ua, https://www.facebook.com/billiardnews.com.ua/)

    Український більярдний сайт «Дуплет» (http://www.duplet.news)

    Дане положення є запрошенням на турнір.

    Організатор Чемпіонату залишає за собою право вносити зміни до даного  Положення про змагання.

     

    # Игрок Город г.р. зв. жерМестоОчки
    1 Львів 1985 85-62.0
    2 Івано-Франківськ 2005 КМСУ53-46.0
    3 Львів 1989 КМСУ6212.0
    4 Київ 1995 МСУМК1120.0
    5 Тернопіль 2001 МСУ47-81.0
    6 Київ 1980 МСУМК25-62.0
    7 Чернівці 2005 КМСУ77-81.0
    8 Житомир 2002 КМСУ33-46.0

    Группа A

    5184+m-mΔm+f-fΔfeff,% Место 
    ×3 : 03 : 23 : 030392793.671
    0 : 3×3 : 03 : 021163366.002
    2 : 30 : 3×3 : 012-156-137.003
    0 : 30 : 30 : 3×03-309-90.004

    Группа B

    3627+m-mΔm+f-fΔfeff,% Место 
    ×1 : 33 : 13 : 021174365.001
    3 : 1×2 : 33 : 221186263.002
    1 : 33 : 2×3 : 121176161.673
    0 : 32 : 31 : 3×03-339-68.334
    #1
    1
    4
    Полуфинал
    #2
    4
    2
    Полуфинал
    #3
    3
    4
    Финал
    noplayer Asasbplayer B

    Финал

    Полуфинал

    Группа A

    Группа B

    grB  B1 1 3
    grB  B2 2 3
    grB  B3 3 2
    grB  B4 3 0
    grB  B5 3 1
    grB  B6 3 1
    grA  A1 3 0
    grA  A2 2 3
    grA  A3 0 3
    grA  A4 0 3
    grA  A5 3 0
    grA  A6 3 0
    SF  1 1 4
    SF  2 4 2
    3 3 4
    Место Игрок Город г.р. зв.Очки

    Место 1

    1 Київ 1995 МСУМК20.0

    Место 2

    2 Львів 1989 КМСУ12.0

    Место 3-4

    3-4 Івано-Франківськ 2005 КМСУ6.0
    3-4 Житомир 2002 КМСУ6.0

    Место 5-6

    5-6 Львів 1985 2.0
    5-6 Київ 1980 МСУМК2.0

    Место 7-8

    7-8 Тернопіль 2001 МСУ1.0
    7-8 Чернівці 2005 КМСУ1.0