• Регламент
  • Участники
  • Ведомость
  • Итоги
  • 2020.GADA RĪGAS KAUSU PŪLĀ REGLAMENTS

    Turnīru organizētājs: Latvijas Republikas Biljarda Federācija.

    Turnīru rīkotājs: Latvijas pūla federācija.

    Norises vieta: biljarda klubs ”BAMS pool house”, Rīgā, Cēsu ielā 18.

    Disciplīnas: pūls 8, pūls 9, pūls 10, pūls 14.1

    Norises laiks: Līdz 2020.gada 21.jūnijam, katru disciplīnu izziņojot atsevišķi.

    Partiju skaits: Uzvarai nepieciešamo partiju skaits ir ne mazāks katrai kategorijai sekojoši:

    Vīriešu (atklātajā): pūls 9 – līdz 7 uzvarētām partijām, pūls 8 un pūls 10 – līdz 6 uzvarētām partijām, pūls 14.1 līdz 75 punktiem,

    Veterānu un sieviešu: pūls 9 – līdz 6 uzvarētām partijām, pūls 8 un pūls 10 – līdz 5 uzvarētām partijām, pūls 14.1 līdz 50  punktiem,

    Izslēgšanas kārtā vismaz par vienu partiju vai attiecīgi par 15 punktiem vairāk.

    Turnīru administrācija:

    Turnīru vadītājs: Gatis Taube; Sacensību galvenais tiesnesis: Vladislavs Beļkovs

    Reģistrācija un izloze:

    Reģistrēšanās kārtība, izloze un turnīra spēļu grafiks tiek noteikts katrai disciplīnai atsevišķi, to izziņošanas brīdī. Rezultāti tiek publicēti vietnēs www.tournamentservice.net un www.lrbf.lv.

    Dalības maksa:

    Vīriešu atklātajā kategorijā 20EUR (Līdz 18 gadu vecumam 15EUR, ja piedalās divos turnīros, tad atlaide 5EUR);Veterānu kategorijā 10EUR;Sieviešu kategorijā 5EUR;

    Vecuma Ierobežojumi:

    Veterānu vecuma grupām, sportistam sacensību gadā jābūt vismaz 43. dzimšanas dienai

    Apģērba noteikumi

    Sportista apģērbam jābūt tīram, kārtīgam un labā stāvoklī. Ja sportists nav pārliecināts par sava apģērba atbilstību reglamentam, tam ir jāvēršas pie Turnīra vadītāja pirms spēles ar jautājumu par apģērba legalitāti. Turnīra vadītāja lēmums par apģērba atbilstību ir galējs.

    Krekls:

    Kreklam jābūt ar apkakli un garām vai īsām piedurknēm un tas var būt jebkurā krāsā. Virs krekla var tikt izmantots papildus apģērbs, tāds kā veste, džemperis vai sporta tērpa augšdaļa, bet bez kapuces. Ir atļauts izmantot apakškreklu vai termoveļu, ja tas atbilst kopējam tēlam. Kreklam ir jābūt ievietotam biksēs un pietiekami garam lai stiepjoties pie galda, tas neiznāktu ārā no biksēm un nebūtu redzams ķermenis. Sievietēm krekls var būt ārpus biksēm, bet tā lai nebūtu redzamas ķermenis. T-krekli nav atļauti.

    Bikses:

    Biksēm jābūt tīrām un labā stāvoklī, tām ir jābūt ar siksnu, kas apjozta ap vidukli. Saīsinātas bikses nav atļautas neatkarīgi no dizaina un materiāla. Sievietēm atļauti arī melni vai dalīti svārki, kas nosedz ceļgalus. Nav atļauts vilkt bikses ar kniedēm, ķēdītēm vai tamlīdzīgiem dekoratīviem elementiem un sānu kabatām zemāk par gurniem. Jebkādas džinsu un velveta auduma bikses ir aizliegtas neatkarīgi no dizaina un krāsas.

    Kurpes:

    Kurpēm jābūt klasiskām un pieskaņotām apģērbam. Kedas, auduma sporta apavi (“krosenes”) un zandales nav atļautas. Tumši sporta apavi ar ādas vai ādai līdzīgu materiālu augšdaļu ir atļauti ar turnīra vadītāja piekrišanu. 

    Pārējais:

    Galvassegas un austiņas nav atļautas, izņemot ar oficiāla ārsta izziņu.

    Ja sportists atsakās ievērot iepriekšminētos apģērba noteikumus, viņš atzīst zaudējumu konkrētajā spēlē.

    Speciālie izsitiena noteikumi:

    Pūls 9 – Alternatīvais izsitiens (“pēc kārtas”), novietojot “9” bumbu uz punkta un ievērojot 3 bumbu noteikumu (“spēka izsitiens”);

    Pūls 10 - Alternatīvais izsitiens (“pēc kārtas”), izsitienu veicot no mājas daļas – “ārpus boksa”;

    Pūls 8 - Alternatīvais izsitiens (“pēc kārtas”);

    Laika ierobežojums:

    Lai labāk kontrolētu turnīra spēļu grafiku, jebkurā spēlē un laikā var tikt piemērots laika limits. Lēmumu par tā izmantošanu pieņem turnīra vadītājs.

    Pēc  laika limita piemērošanas, katra sitiena (izņemot nākamo piegājienu pēc izsitiena) veikšanai tiek atvēlētas 35 sekundes, ar brīdinājumu pēc 25 sekundēm. Katram sportistam ir pieejams viens 25 sekunžu pagarinājums katrā partijā. Laika ierobežojums nākamajam piegājienam pēc izsitiena ir 60 sekundes ar brīdinājumu pēc 50 sekundēm, bez iespējas izmantot pagarinājumu.

    Pūla spēlē 14.1 katrs sportists var izmantot vienu pagarinājumu spēlē starp bumbu salikšanu piramīdā.  Savukārt otrajā piegājienā pēc bumbu salikšanas laika limits ir 60 sekundes.

    Laika uzskaite sākas, kad visas bumbas ir beigušas kustību, ieskaitot rotēšanu un sitambumba ir pieejama spēlētājam. Laika uzskaite apstājas brīdī, kad kijas uzgalis pieskaras sitambumbai izdarot sitienu vai beidzās sitienam atvēlētais laiks. Ja sportists nepaspēj veikt sitienu laikā, tas ir standarta pārkāpums.

    Kavēšanās:

    Sportistiem jābūt  sporta zālē un gatavam uzsākt spēli 30 minūtes pirms norādītā spēles laika.

    Ja sportists nokavē savas spēles uzsākšanas laiku vairāk par divdesmit minūtēm, viņš zaudē konkrēto spēli. Ja sportists kavē, tad tiek pielietota sekojoša procedūra:

    Pēc 6 minūtēm: Pirmais brīdinājums un uzvara vienā partijā (vai 15 punkti spēlē 14.1) tiek piešķirta pretiniekam.

    Pēc 11 minūtēm: Otrais brīdinājums un uzvara vienā partijā (vai 15 punkti spēlē 14.1) tiek piešķirta pretiniekam.

    Pēc 16 minūtēm: Pēdējais brīdinājums un uzvara vienā partijā (vai 15 punkti spēlē 14.1) tiek piešķirta pretiniekam.

    Pēc 20 minūtēm: Kavējošais sportists zaudē spēli.

    Ja spēli nokavē abi sportisti, tad, ja tiek izmantota divmīnusu sistēma, abi tiek izslēgti no turnīra. Šādu lēmumu var pieņemt tikai turnīra administrācija.

    Trīsstūra trafareta noņemšana:

    Trīsstūra trafarets (“TT”) var tikt izmantots sekojošās disciplīnās: pūls 8, 9, 10. To nav atļauts izmantot spēlē pūls 14.1. 

    Pēc izsitiena TT jānoņem no galda pēc iespējas ātrāk neizkustinot bumbas. Ja bumbas traucē noņemt TT, tad to jānoņem no galda pretiniekam. Ja nav traucējošu bumbu, sportists var to var noņemt no galda pats. TT var tikt noņemts no galda, ja to noņemšanu traucē ne vairāk kā divas bumbas, izņemot gadījumu, kad bumbas atrodas kontaktā viena ar otru.

    Kad kāds sportists TT pārvieto no tā sākotnējās atrašanās vietas pēc izsitiena, tas pārstāj būt par galda sastāvdaļu un jebkurš bumbu kontakts ar to ir pārkāpums.

    Sākotnējā bumbu salikšana:

    Spēlēs pūls 9 un 10, bumbas pirms izsitiena ir jāsaliek nejaušā kārtībā, izņemot 1. bumbu, kura vienmēr tiek nolikta virsotnē un 9. vai 10. bumba, kuras atrodas pa vidu. Nav atļauts likt kādas bumbas apzināti noteiktā kārtībā vai vietā.

    Pārtraukums:

    Katram sportistam ir iespēja izmantot vienu piecu minūšu pārtraukumu spēles laikā. Pretiniekam šajā laikā jāpaliek savā vietā, ja vien viņš neizmanto arī savu pārtraukumu šajā laikā, kura gadījumā turpmāki pārtraukumi nav atļauti.

    Pūla spēlēs 8, 9, 10 pārtraukums var tikt paņemts starp partijām, pirms izsitiena.

    Spēlē 14.1 pārtraukumu var paņemt, kad notiek bumbu salikšanu piramīdā. Ja aktīvais sportists paņem pārtraukumu, tad spēlē tiek apturēta un galds tiek attiecīgi atzīmēts (standarta procedūra ir kijas nolikšana uz galda). Ja neaktīvs spēlētājs paņem pārtraukumu, tad sportists pie galda var turpināt savu piegājienu. Šajā gadījumā neaktīvam spēlētājam jāpārliecinās, ka spēle tiek uzraudzīta, pretējā gadījumā viņam nav tiesību izteikt pretenzijas aktīvam spēlētājam.

    Sportistiem jāatceras, ka viņu darbībām jāatbilst spēles garam un ja viņi rīkojas pretēji tam, tad tiek piemērots sods par nesportisku uzvedību. Iespējamie soda iemesli: pārtraukuma paņemšana jebkurā citā laikā, nekā norādīts iepriekš, praktizēšanās pārtraukuma laikā (tajā skaitā sitienu izdarīšana ar jebkuru bumbu) un kavēta atgriešanās no pārtraukuma.

    Antidopings, smēķēšana, alkohola lietošana u.t.t.

    Aizliegtās vielas ir aprakstītas pasaules antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto vielu sarakstā (www.wada-ama.org). Smēķēšana, tabakas izstrādājumu, elektronisko cigarešu, alkohola vai bezalkoholiskā alus lietošana spēles laikā ir aizliegta, ieskaitot pārtraukumu. Jebkurš pārkāpums tiek klasificēts kā nesportiska uzvedība. Ja tiesnesis vai turnīra vadītājs uzskata, ka sportists nav spējīgs uzsākt vai turpināt spēli dēļ acīmredzama apreibuma, viņi ir tiesīgi piemērot soda mērus līdz pat sportista diskvalifikācijai.

    Mobilo telefonu lietošana

    Spēles laikā sportistiem nav atļauts izmantot mobilos telefonus vai citas elektroniskās ierīces, ieskaitot pārtraukumu. Šādām ierīcēm jābūt izslēgtām vai ieslēgtām klusuma režīmā un tās nedrīkst atrasties uz galda vai redzamā vietā.

    Tiesneši

    Bumbu salikšanu pirms partijas veic paši sportisti un viņi ir atbildīgi par spēles rezultātu. Spēles tiesā savstarpēji paši sportisti, aicinot tiesnesi ja tas nepieciešams.

    Uzvarētājs ir atbildīgs par rezultāta nekavējošu paziņošanu.

    Nesportiska uzvedība

    Noteikumi un reglaments piešķir tiesnesim un citā oficiālajām turnīra amatpersonām iespējas sodīt par nesportisku uzvedību. Šādu lēmumu pieņemšanā tiek ņemti vērā vairāki faktori, ieskaitot iepriekšējo rīcību, iepriekšējos brīdinājumus, cik nopietns ir pārkāpums, un informāciju, kas sportistiem varētu būt sniegta pirms turnīra sākuma.

    Ja sportists apvaino tiesnesi vai citu oficiālu turnīra amatpersonu, pārkāpējs tiek sodīts līdz pat diskvalifikācijai no turnīra.

    Protestu iesniegšana

    Visus dalībnieku strīdus izšķir galvenais tiesnesis. Dalībniekiem ir tiesības trīs dienu laikā pēc pasākuma beigām nosūtīt rakstisku protestu, kas apstrīd galvenā tiesneša lēmumu, iesniedzot to čempionāta rīkotājam pa e-pastu lpf@inbox.lv. Par katru protestu ir jāiemaksā drošības nauda 20 EUR apmērā. Ja čempionāta rīkotājs konstatē, ka dalībnieka protests ir pamatotas, dalībniekam tiek atmaksāta drošības nauda 20 eiro apmērā un dalībnieks, tiesnesis un jebkura cita iesaistītā puse tiek informēta par turpmākajām darbībām saistībā ar lēmumu.

    LPF Valde 02.03.2020.

    Saskaņots ar LRBF 02.03.2020.

    # Игрок Город г.р. зв. жерМестоОчки
    1 Rīga 1124.5
    2 Rīga 73-46.5
    3 Cēsis 2417-213.0
    4 Rīga 53-436.0
    5 Rīga 1995 35-824.0
    6 Rīga 1980 2248.0
    7 Rīga 159-1212.0
    8 Lielvārde 2212.5
    9 Rīga 1985 99-1212.0
    10 Rīga 223-436.0
    11 Rīga 97-81.5
    12 Rīga 1958 6 9 0.5
    13 Rīga 55-62.5
    14 Rīga 1989 817-213.0
    15 Liepaja 139-1212.0
    16 Rīga 2001 1913-166.0
    17 Limbaži 1973 87-81.5
    18 Ogre 1980 1713-166.0
    19 Riga 1217-213.0
    20 Rīga 1993 49-1212.0
    21 Rīga 45-62.5
    22 Rīga 1978 75-824.0
    23 Rīga 1017-213.0
    24 Ķekava 1976 33-46.5
    25 Rezekne 1990 1413-166.0
    26 Rīga 1160.0
    27 Rīga 185-824.0
    noplayer Asasbplayer B

    Финал

    Полуфинал

    1/4 финала

    Нижняя сетка, тур 3

    Нижняя сетка, тур 2

    Верх

    Нижняя сетка, тур 1

    Второй тур

    Первый тур

    R1  1 5 4
    R1  1 1 6
    R1  2 6 1
    R1  3 3 6
    R1  4 6 4
    R2  5 5 1
    R1  5 6 3
    R2  6 0 5
    R1  6 0 6
    R2  7 5 1
    R1  7 6 3
    R2  8 5 3
    R1  8 1 6
    LB1  9 5 2
    R2  9 6 1
    R2  10 6 4
    R2  11 6 2
    R2  12 6 2
    WB1  13 5 1
    R2  13 6 5
    WB1  14 5 4
    R2  14 6 1
    LB2  15 0 5
    R2  15 6 3
    LB2  16 2 5
    R2  16 2 6
    LB3  17 5 4
    LB1  17 6 5
    LB1  18 1 6
    LB3  18 3 5
    LB1  19 3 6
    SF  19 6 0
    LB1  20 2 6
    SF  20 4 6
    LB1  21 6 1
    21 7 2
    LB1  22 1 6
    LB1  23 1 6
    LB1  24 6 5
    WB  25 6 0
    WB  26 6 3
    WB  27 4 6
    WB  28 3 6
    LB2  29 1 6
    LB2  30 4 6
    LB2  31 4 6
    LB2  32 5 6
    LB3  33 6 4
    LB3  34 6 2
    LB3  35 3 6
    LB3  36 3 6
    QF  37 7 3
    QF  38 7 2
    QF  39 7 3
    QF  40 7 3
    SF  41 7 2
    SF  42 2 7
    43 8 4
    Место Игрок Город г.р. Очки

    Место 1

    1 Rīga 24.5
    1 Rīga 60.0

    Место 2

    2 Rīga 1980 48.0
    2 Lielvārde 12.5

    Место 3-4

    3-4 Rīga 6.5
    3-4 Rīga 36.0
    3-4 Rīga 36.0
    3-4 Ķekava 1976 6.5

    Место 5-6

    5-6 Rīga 2.5
    5-6 Rīga 2.5

    Место 5-8

    5-8 Rīga 1995 24.0
    5-8 Rīga 1978 24.0
    5-8 Rīga 24.0

    Место 7-8

    7-8 Rīga 1.5
    7-8 Limbaži 1973 1.5

    Место  9 

     9  Rīga 1958 0.5

    Место 9-12

    9-12 Rīga 12.0
    9-12 Rīga 1985 12.0
    9-12 Liepaja 12.0
    9-12 Rīga 1993 12.0

    Место 13-16

    13-16 Rīga 2001 6.0
    13-16 Ogre 1980 6.0
    13-16 Rezekne 1990 6.0

    Место 17-21

    17-21 Cēsis 3.0
    17-21 Riga 3.0
    17-21 Rīga 3.0
    17-21 Rīga 1989 3.0