Всеукраїнський турнір з більярду „Соло” присвяченого 15-річчю школи „О.Є.”-юнаки, дівчата

  • Регламент
  • Участники
  • Сетка
  • Ведомость
  • Итоги
  • ПОЛОЖЕННЯ

    про проведення Всеукраїнського турніру з більярду „Соло” присвяченого 15-річчю школи „О.Є.”

    І. МЕТА І ЗАВДАННЯ

    1. Основною метою є: сприяння розвитку та пропаганда більярду серед громадян  України.
    2. Залучення школярів до регулярних занять спортом.
    3. 3. Забезпечення подальшого росту майстерності спортсменів.

    ІІ. МІСЦЕ І ЧАС ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

    Змагання з більярду „Соло” 29 квітня 1 травня2021 року в Більярдному клубі «Фартовий», м. Кропивницький, вулиця Полкова, 22а.

    29 квітня 2021р. День приїзду учасників, мандатна комісія, збори представників, суддів. Реєстрація з 16.00 до 18-00. 

    30 квітня 2021р. 10.00 – 10.30  відкриття змагань 10.30 – 18.00  відбіркові змагання 

    1 травня 2021 р.  10.00 – 18.00 фінальні змагання 

    18.30 - підведення підсумків змагань суддівською колегією, нагородження.

    ІІІ. КЕРІВНИЦТВО ЗМАГАННЯМИ

    1. Керівництво проведенням змагань покладається на Національну федерацію «Федерація спортивного більярду України».
    2. Безпосереднє проведення та підготовка змагань покладається на Керівника Відокремленого підрозділу ФСБУ в Кіровоградській області Сінякевича Олександра Євстафійовича.
    3. Офіційні особи на змаганнях:

    головний суддя змагань- суддя міжнародної категорії Безносюк Олександр Олексійович (м. Київ);

    1. Змагання проводиться у відповідності з Правилами змагань з більярдного спорту «Піраміда. Офіційні міжнародні правила »(Затверджено наказом Президента Міжнародної конфедерації Піраміди №12 від 11.12.2017 року. Введено в дію з 01.01.2018 року) і даного положення.
    2. 5. Відповідальність за підготовку спортсменів несуть керівники ЗВО.

    ІV. ВИМОГИ ДО СКЛАДУ КОМАНД ТА УЧАСНИКІВ

    1. У змаганнях приймають участь спортсмени, випускники школи „О.Є. та усі бажаючі до „Фартової сім’ї.
    2. Вікові категорії учасників змагань:

    Юнаки, дівчата (початкова група) - до 8 років включно;

    Юнаки, дівчата (молодша група) - до 9-11 років включно;

    Юніори, дівчата – 12-18 років включно;

    Чоловіки, жінки –19 років і старші.

    При вирішенні питання про належність до тієї чи іншої вікової групи вік визначається на день закінчення змагань за датою народження.

    До змагань допускаються спортсмени, які досягли нижньої і не досягли верхньої вікової межі відповідної вікової групи.

    1. 3. Учасники повинні знати правила змагань та дійсне положення.
    2. 4. Усі уточнення вносяться до початку змагань.
    3. Форма одягу учасника: Для юнаків та юніорів: темні костюмні брюки (НЕ джинси), однотонна класична сорочка, однотонний костюмний жилет, темні класичні туфлі,краватка-метелик обов'язкова.

    Для дівчат: темні костюмні брюки (НЕ джинси), однотонна сорочка або блузка, однотонний костюмний жилет, темні класичні туфлі.

    Одяг учасників повинен бути акуратним і охайним. Сорочка (блузка) повинна бути заправлена в брюки.

    Головний суддя має право не допустити до участі в Змаганняі спортсменів, які не дотримуються встановленої форми одягу.

    1. V. ПРАВИЛА ГРИ СОЛО

    Соло - Вільна піраміда

    При грі слід керуватися загальними правилами вільної піраміди, введеними в дію з 01.01.2018 року, за винятком наступних пунктів:

    1. Правила ведення гри.

    5.1. Перед кожним ударом (за винятком початкового) гравець оголошує номер битка і прицільної кулі.

    5.2. Якщо в результаті правильного удару в лузу забита куля, то гравець проводить наступний удар з використанням кулі з попереднього удару - битка, якщо була забита прицільна куля або прицільної кулі, якщо був забитий биток.

    5.3. Якщо в результаті правильного удару в лузу були забиті і биток, і прицільна куля, то гравець проводить наступний удар з відновленням права вибору битка.

    5.4. Якщо гравець планує зіграти систему - третім, четвертим і т.д. кулею, весь ланцюжок повинен бути замовленим. Якщо в результаті правильного удару в лузу забита куля, то гравець проводить наступний удар з використанням або битка, або прицільної кулі. Наприклад: замовлена і зіграна комбінація - п'ятірка по трійці - вісімка в лузу. Наступний удар повинен бути виконаний або за участю п'ятірки, або трійки, або і п'ятірки, і трійки одночасно.

    5.5. Замовлення відбувається за принципом «куля-куля». Луза і спосіб забиття (свій-чужий) значення не має. Замовлена куля може бути зіграна в будь-яку лузу. Наприклад: при замовленні «п'ять-вісім» досить, щоб будь-яка з цих двох куль була зіграна в будь-яку лузу.

    1. Штрафи за порушення. У разі порушення правил гравець, який їх порушив, виставляє з полиці кулю на середину короткого борту, що знаходиться ближче до піраміди. Якщо середина борту зайнята, або потрібно виставити декілька куль, кулі виставляються по черзі справа і зліва від середини борту на короткий борт. Якщо в момент порушення у гравця на полиці немає куль, він виставляє на середину короткого борту першу забиту кулю.
    2. Виставляння куль. Всі неправильно забиті кулі, що вискочили виставляються на середину короткого борту, так, як це описано в п.7.

    Соло - Динамічна піраміда

    При грі слід керуватися загальними правилами динамічною піраміди, введеними в дію з 01.01.2018 року, за винятком наступних пунктів:

    1. Правила ведення гри.

    5.1. Забивати в лузу можна як прицільну кулю, так і биток від прицільної кулі. При цьому перед першим ударом в серії номер прицільної кулі повинен бути оголошений.

    5.2. Натомість замість забитого битка гравець знімає зі столу будь-яку кулю, крім прицільної з попереднього удару. При введенні битка в гру ударом з руки з будь-якої точки столу, гравець зобов'язаний першим дотиком потрапити битком по прицільній кулі з попереднього удару. Забивати можна тільки чужу кулю. Або безпосередньо, або комбінацією, всі кулі в якій повинні бути оголошені. Наприклад: Гравець забиває биток від кулі номер «5». Після цього знімає зі столу будь-яку білу кулю, крім «п'ятірки». Наступним ударом грає битком виключно по кулі номер «5». У лузу може бути забита або «п'ятірка», або від неї будь-яка інша біла замовлена куля. Якщо при ударі з руки забивається биток, удар штрафується відповідно до загальних правил динамічною піраміди.

    1. Штрафи за порушення. У разі порушення правил гравець, який їх порушив, виставляє з полиці кулю на середину короткого борту, що знаходиться ближче до піраміди. Якщо середина борту зайнята, або потрібно виставити декілька куль, кулі виставляються по черзі справа і зліва від середини борту на короткий борт. Якщо в момент порушення у гравця на полиці немає куль, він виставляє на середину короткого борту першу забиту кулю.

    Пункт 25 Загальних правил піраміди діє в такій редакції:

    1. Виставлення куль.

    25.1. Всі неправильно забиті, що вискочили, а також випадково впали в лузу кулі виставляються на середину короткого борту. Якщо середина борту зайнята, або потрібно виставити кілька куль, кулі виставляються по черзі справа і зліва від середини борту на короткий борт.

    VІ. УМОВИ ТА ПРОГРАМА ЗМАГАНЬ

    Всеукраїнський турнір з більярду „Соло” присвяченого 15-річчю школи „О.Є.” проводиться за кубковою системою до 2 поразок, де визначаються переможці, призери, місця спортсменів в особистій першості.

    1. Змагання проводиться у відповідності з Правилами змагань з більярдного спорту «Піраміда. Офіційні міжнародні правила »(Затверджено наказом Президента Міжнародної конфедерації Піраміди №12 від 11.12.2017 року. Введено в дію з 01.01.2018 року) і даного положення(З доповненнями СОЛО, п. V).
    2.  
    3. Система проведення змагань з більярду „Соло”:

    Юнаки, дівчата (початкова група) - Вільна піраміда;

    Юнаки, дівчата (молодша група) - Вільна піраміда;

    Юніори, дівчата – Соло - Вільна піраміда;

    Чоловіки, жінки – Соло - Динамічна піраміда.

    Система проведення змагань може бути змінена Головою суддівською колегією в зв’язку з великою кількістю учасників.

    1. Жеребкування відбудеться між учасниками змагань до початку змагань, згідно рейтингу(сліпий жереб для учасників, які вперше приймають участь) з урахуванням командної боротьби, принципом та заноситься в протокол реєстрації та жеребкування учасників змагань.

    VІІ. ВИЗНАЧЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ В ОСОБИСТОМУ ЗАЛІКУ

    1. Визначаються переможці Всеукраїнського турніру з більярду „Соло” присвяченого 15-річчю школи „О.Є.”в усіх вікових категоріях.

    VІІІ. ПОРЯДОК НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ І ПРИЗЕРІВ ЗМАГАНЬ

    1. Переможці Всеукраїнського турніру з більярду „Соло” присвяченого 15-річчю школи „О.Є.”в усіх вікових категоріях нагороджуються кубком, медаллю і дипломом, призери змагань медалями і дипломами.

    ІХ. ПОРЯДОК ПОДАННЯ ТА РОЗГЛЯД ПРОТЕСТІВ

    Якщо на думку учасника суддя  стола неправильно інтерпретує дані Правила, він може заявити протест до нанесення чергового удару. Відразу після заяви протесту суддя  стола повинен призупинити гру. У випадку, якщо суддя вважає протест обґрунтованим, він переглядає своє рішення на користь гравця, що заявив протест, після чого гра триває.

    Якщо суддя вважає протест необґрунтованим, він пропонує учасникові протягом 5 хвилин через представника команди або особисто подати Головному судді письмовий протест. Протест повинен бути розглянутий Головою суддівською колегією протягом 15 хвилин з моменту його подачі. Письмова резолюція по протесту засвідчується підписом Головного судді. Рішення Головної суддівської колегії не  опротестовується.

    Гра на час розгляду протесту припиняється та триває після ухвалення рішення по протесту.

    Х. ПОРЯДОК І ТЕРМІНИ ПОДАННЯ ЗАЯВОК

    Заявки подаються організаторам змагань, термін подачі заявок- до 29.04.21 р. Телефон для довідок: +380667928893-Сінякевич Олександр, +380508126905 –Подопригора Анастасія.

    Бажаючим підтримати змагання можуть надіслати Благодійні внески, на картку Приватбанку: 5168 7422 2112 2330, одержувач – Сінякевич Олександр Євстафійович.

     

    # Игрок Город г.р. зв. жерМестоОчки
    1 Кропивницький 2006 75-6
    2 Кропивницький 2004 1юн119-12
    3 Кропивницький 2005 143-4
    4 Кропивницький 2005 157-8
    5 Кропивницький 2005 КМСУ13-4
    6 Світловодськ 2010 КМСУ165-6
    7 Кропивницький 2007 1юн127-8
    8 Кропивницький 2008 КМСУ39-12
    9 Кропивницький 2006 162
    10 Кропивницький 2004 КМСУ21
    11 Кропивницький 2007 1413-16
    12 Кропивницький 2005 813-16
    13 Кропивницький 2003 1313-16
    14 Кропивницький 2006 1юн99-12
    15 Кропивницький 2005 1513-16
    16 Кропивницький 2005 1юн109-12
    116#1
    3
    0
    98#2
    3
    0
    512#3
    1
    3
    134#4
    0
    3
    314#5
    3
    0
    116#6
    0
    3
    710#7
    1
    3
    152#8
    0
    3
    #9
    3
    0
    проигравший на #20
    #10
    0
    3
    проигравший на #19
    #11
    1
    3
    проигравший на #18
    #12
    0
    3
    проигравший на #17
    #13
    2
    0
    Место 13
    #14
    2
    1
    Место 13
    #15
    0
    2
    Место 13
    #16
    2
    0
    Место 13
    #17
    2
    0
    Место 9
    #18
    2
    1
    Место 9
    #19
    0
    2
    Место 9
    #20
    2
    0
    Место 9
    #21
    3
    0
    проигравший на #25
    #22
    0
    3
    проигравший на #26
    #23
    2
    1
    Место 7
    #24
    0
    2
    Место 7
    #25
    0
    2
    Место 5
    победитель на #28
    #26
    0
    2
    Место 5
    победитель на #27
    #27
    1
    3
    Полуфинал
    #28
    3
    1
    Полуфинал
    #29
    1
    3
    Финал
    noplayer Asasbplayer B

    Финал

    Полуфинал

    Нижняя сетка, тур 4

    Нижняя сетка, тур 3

    Верхняя сетка, тур 2

    Нижняя сетка, тур 2

    Нижняя сетка, тур 1

    Верхняя сетка, тур 1

    Первый тур

    R1  1 3 0
    R1  2 3 0
    R1  3 1 3
    R1  4 0 3
    R1  5 3 0
    R1  6 0 3
    R1  7 1 3
    R1  8 0 3
    WB1  9 3 0
    WB1  10 0 3
    WB1  11 1 3
    WB1  12 0 3
    LB1  13 2 0
    LB1  14 2 1
    LB1  15 0 2
    LB1  16 2 0
    LB2  17 2 0
    LB2  18 2 1
    LB2  19 0 2
    LB2  20 2 0
    WB2  21 3 0
    WB2  22 0 3
    LB3  23 2 1
    LB3  24 0 2
    LB4  25 0 2
    LB4  26 0 2
    SF  27 1 3
    SF  28 3 1
    29 1 3
    Место Игрок Город г.р. зв.

    Место 1

    1 Кропивницький 2004 КМСУ

    Место 2

    2 Кропивницький 2006 1

    Место 3-4

    3-4 Кропивницький 2005 1
    3-4 Кропивницький 2005 КМСУ

    Место 5-6

    5-6 Кропивницький 2006
    5-6 Світловодськ 2010 КМСУ

    Место 7-8

    7-8 Кропивницький 2005 1
    7-8 Кропивницький 2007 1юн

    Место 9-12

    9-12 Кропивницький 2004 1юн
    9-12 Кропивницький 2008 КМСУ
    9-12 Кропивницький 2006 1юн
    9-12 Кропивницький 2005 1юн

    Место 13-16

    13-16 Кропивницький 2007
    13-16 Кропивницький 2005
    13-16 Кропивницький 2003
    13-16 Кропивницький 2005